Maid. Helper. Caregiver. Foreign Domestic Worker.
Jermarlyn werkt al meer dan tien jaar als inwonende buitenlandse huishoudster in Singapore. Ondanks het feit dat ze een goede werkgever heeft, worstelt ze om rond te komen en haar vier kinderen naar school te laten gaan. Door Jermarlyn's verhaal te vertellen, onthult Gina Peyran-Tan het probleem van deze hedendaagse vorm van kolonisatie en het overweldigende gebrek aan bescherming voor deze groep werknemers.
Buitenlands huishoudelijk personeel in Singapore wordt niet beschermd door een minimumloon of d arbeidswet. NGO’s in Singapore hebben uitgebreid campagne gevoerd en onderzoek gedaan om de omstandigheden van deze werknemers aan de kaak te stellen en hun welzijn te verbeteren, maar de regering onderneemt amper initiatieven.
Naarmate Singaporezen steeds afhankelijker worden van inwonend personeel, begint de dynamiek die 24-uurs huishoudelijke hulp met zich meebrengt nieuwe spanningen en relaties te creëren in de privésfeer. Er is dringend behoefte aan rigoureuze wetgeving, omdat de ontstane wederzijdse afhankelijkheid zich ontwikkelt naar een punt waar iemands huiselijke aangelegenheden en de bescherming van buitenlands huishoudelijk personeel in elkaars vaarwater komen. Als rijk eerstewereldland is Singapore in de positie om het beleid ten aanzien van buitenlandse huishoudelijke krachten te herzien, maar lokale overheden zien vooralsnog werkloos toe.